Home Over ons Onze diensten Contact

Aanvraag hypotheekofferte


Comfortabel wonen met de laagste maandlasten.

Het overgrote deel van de hypotheken hangt samen met de aankoop van onroerend goed, waarbij de hypotheek als zekerheid dient voor de benodigde geldlening. Aangezien de juridische kant van het fenomeen hypotheek slechts in een gering aantal gevallen tot uitvoering komt, doch de financiële gevolgen elke maand merkbaar zijn, wordt in het spraakgebruik de term 'hypotheek' gebruikt voor de geldlening.

Looptijd
Er is verschil tussen de looptijd van de lening (in Nederland meestal 30 jaar) en de periode waarop het afgesproken rentepercentage vast ligt. Die rentevaste periode kan variëren van "zeer kort" (bijvoorbeeld iedere maand wijzigbaar) tot aan de volledige looptijd van de lening. Een rentevaste periode van 10 jaar komt momenteel het meeste voor. Hoe korter de rentevast periode, hoe groter de variatie in rente met uitschieters naar boven en naar beneden. In normale gevallen is de kortlopende rente lager dan de langlopende rente. Met een langlopende rente loopt de hypotheekgever niet het risico van onverwachte rentestijgingen, maar de prijs die daarvoor betaald wordt is een hogere rente.

Leningvormen
De basis-leningsvormen zijn de lineaire hypotheek en annuïteitenhypotheek. Bij een lineaire hypotheek wordt gelijkmatig afgelost, de te betalen termijnen bestaan uit rente en aflossing. De verschuldigde rente wordt berekend over het nog openstaande saldo van de hoofdsom (het geleende bedrag), de totale lasten (rente en aflossing) zijn aan het begin van de looptijd relatief hoog. De hoofdsom is dan nog hoog, dus wordt er veel rente betaald. Omdat de hoofdsom langzaamaan wordt afgelost, hoeft er steeds minder rente betaald te worden.

Bij een annuïteitenhypotheek is een lening waarin voor elke termijn het aflossingsbedrag zo wordt gekozen, dat de totale betaling (de som van rente en aflossing) per termijn gelijk is, en zodanig dat aan het einde van de looptijd de gehele lening is terugbetaald.

Afhankelijk van de hypotheeknemer is het mogelijk om wanneer een hypotheek wordt afgesloten een combinatie te maken tussen verschillende hypotheekvormen.

Ga naar ons offerteformulier en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan. Wilt u liever een persoonlijk gesprek? Neem dan contact met ons op voor een afspraak.

Wilt u een hypotheek met een voordelige premie en met een uitstekende service? Dan bent u bij ons aan het goede adres!

Hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op!

Omdat wij u zo goed mogelijk van dienst willen zijn bieden wij u op onze website diverse online hulpmiddelen waarmee u zich kunt oriënteren op onze diensten en op de producten die wij bieden. Wij benadrukken dat wij daarnaast altijd klaar staan om u met onze persoonlijke adviezen te begeleiden in het nemen van de juiste beslissingen.

Aanvraag offerte hypotheek. Zie hoeveel u kunt besparen op uw hypotheekKies andere verzekering

Klantenservice