Home Over ons Onze diensten Contact

Hypotheek & Verzekeringskantoor Scheveningen helpt starters op weg


Hypotheek en Verzekeringskantoor ScheveningenDe toon van de berichtgeving over de kansen van starters op de woningmarkt is nogal negatief. Onterecht vinden wij bij Hypotheek & Verzekeringskantoor Scheveningen. Met een goed advies en gedegen begeleiding zijn er volop mogelijkheden voor starters.

“Ja, de regels zijn strenger geworden en je hebt eigen spaargeld of bijvoorbeeld een beetje hulp van je (groot)ouders nodig, maar dat is iets anders dan dat starters geen kansen meer zouden hebben op de woningmarkt” aldus een gedreven Ruud Bellekom. “Meer dan ooit is een goede voorbereiding voordat je de woningmarkt betreedt noodzakelijk. De overheid heeft de laatste jaren veel nieuwe regelgeving geïntroduceerd. Zoveel dat de gemiddelde consument het juiste spoor een beetje bijster is. Een goede adviseur leidt je door het, op het eerste oog, doolhof aan regelgeving. Door alles helder en rustig op een rijtje te zetten blijkt al snel dat het allemaal niet zo ingewikkeld is en dat de meeste starters ook nu nog op een verantwoorde manier hun eerste eigen woning kunnen kopen”.

“Je moet oog hebben voor de positieve kant van het verhaal. Na een aantal jaren van weinig aanbod is door de lage rente en het aantrekken van de economie weer volop beweging op de huizenmarkt. Daarnaast is de rente historisch laag en de toekomstige generatie eigen huizen bezitters heeft de zekerheid van geen restschuld aan het einde van de rit. Toegegeven, het lijkt voor starters de ver van mijn bed show, maar het werpt toch een ander licht op de pensioensituatie van deze generatie”.

“Veel starters voelen zich wel een beetje opgejaagd, omdat sommige huizen nu heel snel verkocht worden. Daarom is ons advies om je eerst te laten bijpraten over je hypotheekmogelijkheden en een aantal scenario’s door te rekenen. Als dan je droomhuis voorbij komt kun je veel sneller en met een gerust hart schakelen. Gedurende dat hele zoektraject staan wij als kantoor ten alle tijden klaar om bijvoorbeeld een up to date berekening te maken voor een specifiek huis, dat kan omdat we dan alle gegevens van de starter al hebben. Echt dat geeft zoveel meer rust en zekerheid”.

“Wij betitelen starters als de motor van de woningmarkt; als deze groep kan blijven kopen dan zorgt dat voor de doorstroming in de rest van de markt. Beschouw onze intensieve begeleiding van de starters als de olie die de motor op gang houdt. Wij spannen ons tot het absolute uiterste in om de starter op een verantwoorde manier aan zijn eerste eigen woning te helpen”.

Ruud Bellekom sluit graag af met nog een positief effect voor starters van de huidige regelgeving; “de aflosverplichting die sinds 2013 geldt zal het voor de starter van nu uiteindelijk makkelijker maken om straks door te stromen naar zijn volgende woning. Zijn hypotheekschuld daalt immers vanaf dag 1 en daarmee ondervang je (grotendeels) het probleem dat je huis onder water komt te staan als de huizenmarkt weer eens zal dalen. En eerlijk is eerlijk, ook dat kan als gevolg van nieuwe wetgeving en stijgende rente zomaar weer gebeuren”.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op!

Klik hier voor offerte aanvraag hypotheekBereken direct uw premie

Klantenservice